School.org.ua
веб-сайти освітніх закладів України

Новини порталу School.org.ua

Новина з сайту: Державний професійно-технічний навчальний заклад "Шосткинське вище професійне училище"

Шосткинське ВПУ – учасник англомовного проєкту

11 травня в англомовному клубі THE UNITING SPACE (THE US) HUB стартував проєкт "Гнучкі навички сильної молоді". Лідери учнівського самоврядування Шосткинського вищого професійного училища: Світлана ЗАЯЦЬ-ПОЦЕЛУЄВА ТА Софія МАКАРЕНКО, долучилися до заходу, який проходив у Шосткинській центральній міській бібліотеці та гідно представили наш заклад.

09:28 13.05.2024

Новина з сайту: Комунальна установа "Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа" Коростишівської міської ради

Всеукраїнський турнір з боротьби самбо

11 травня 2024 року в місті Луцьк пройшов Всеукраїнський турнір з боротьби самбо серед юнаків та дівчат 2008-2009, 2010-2012р.н. присвячений Збройним силам України. Вихованці комунальної установи "Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа" Коростишівської міської ради прийняли участь у змаганнях та посіли таки місця: Дорошенко Давид 1 місце, Гурчин Єгор 3 місце, Саханович Давид 2 місце, Шубан Назар 3 місце, Бойко Микола 3 місце, Нацевич Анна 3 місце. Вітаємо спортсменів та тренера-викладача Гончаренко Ірину Володимирівну!!! Молодці!!!

08:57 13.05.2024

Новина з сайту: Комунальний заклад "Близнюківський ліцей Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області"

ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ: ЯК ЗРОЗУМІТИ, ЩО ЧАС ВІДВІДАТИ ЛІКАРЯ?

Цукровий діабет (ЦД) дуже поширене захворювання. Близько 415 млн людей у всьому світі мають ЦД, і приблизно у 193 млн людей він недіагностований. Серед хворих на ЦД, близько 90 % припадає саме на ЦД 2 типу.

08:57 13.05.2024

Новина з сайту: Комунальний заклад "Близнюківський ліцей Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області"

СЕРЦЕВО-СУДИННІ ЗАХВОРЮВАННЯ: ВПЛИВ КУРІННЯ ТА АЛКОГОЛЮ

Вживання алкоголю та тютюнових виробів є ключовими факторами ризику основних неінфекційних хвороб – раку, серцево-судинних захворювань, хвороб шлунково-кишкового тракту, цукрового діабету тощо.

08:54 13.05.2024

Новина з сайту: Комунальний заклад "Близнюківський ліцей Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області"

НЕ ПРОПУСТІТЬ АРТЕРІАЛЬНУ ГІПЕРТЕНЗІЮ! ВЧАСНО ПРИЙДІТЬ ДО ЛІКАРЯ

Артеріальна гіпертензія (АГ) є патологічним станом організму, що проявляється стійким підвищенням артеріального тиску (АТ). Постійне підвищення тиску може призвести до гіпертонічної хвороби, що є однією з основних причин передчасних смертей у всьому світі.

08:52 13.05.2024

Новина з сайту: Державний професійно-технічний навчальний заклад "Шосткинське вище професійне училище"

АНОНС: Тиждень безпеки дорожнього руху

На виконання Плану заходів на 2024 рік з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 04.08.2021 № 883-р, та у рамках реалізації заходів Другого Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030 у світі в період з 13 по 19 травня 2024 р. в Україні відбудеться перший етап щорічного Тижня безпеки дорожнього руху із загальною темою «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану».

08:35 13.05.2024

Новина з сайту: Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" Іллінівської сільської ради Краматорського району Донецької області

Поради вчителя-дефектолога для батьків, щодо навчання дітей з особливими освітніми потребами

      1. Щоб навчання дитини з особливими освітніми потребами проходило якомога продуктивніше, Вам треба усвідомити, що це складний, довготривалий процес, який передбачає злагоджену роботу вчителя-дефектолога і батьків, які в свою чергу повинні мати терпіння та уміння розуміти свою дитину.  2. Щоб уникнути маніпуляцій з боку дитини, чітко проговорюйте правила поведінки вдома, в транспорті, в навчальному закладі, в публічних місцях.   3. Старайтеся створити таке середовище для дитини де будуть розвиватися її самооцінка, впевненість у власних силах. Пам'ятайте, що Ваша дитина потребує постійної уваги та підтримки, хваліть її за кожен усіх, навіть за не значний, спонукайте дитину до нових спроб і звершень. 4. Якщо Ви бачите що зараз у Вас з дитиною виникне конфлікт, то говоріть з дитиною стримано і спокійно з наполегливими нотами в голосі. Не слід підіймати голос на дитину особливо прилюдно, цим Ви тільки погіршите ваше становище. Уникайте таких ситуацій, по можливості давайте дитині право вибору, не будьте дуже категоричні. 5. Дослухайтеся до порад та рекомендацій педагогів, а також спеціалістів хто дотичний до роботи з вашою дитиною. Консультуйтеся з фахівцями та лікарями, якщо Вам це рекомендують. Це удосконалить роботу спеціалістів, які працюють з Вашою дитиною. 6. Виконуйте домашні завдання та закріплюйте навички засвоєні в навчальному закладі. Краще, коли це систематично та щоденно. Допомагайте дитині у виконані завдань, але не виконуйте за неї. 7. Якщо дитина втомилася - дайте їй невеликий відпочинок, або займіть її іншою діяльністю. Не вимагайте від дитини більше, ніж вона може.

08:28 13.05.2024

Код для вставки на сайт