School.org.ua
веб-сайти освітніх закладів України

Новини порталу School.org.ua

Новина з сайту: Комунальний заклад "Крисинський ліцей" Богодухівської міської ради Богодухівського району Харківської області

Виховна година " Поріс чорнобилем Чорнобиль - бідою нашою поріс"

26 квітня у 6 та 7 класах (класні керівники Клеба Л.А., Капустян Н.В.) відбулася виховна година " Поріс чорнобилем Чорнобиль - бідою нашою поріс", під час якої учні згадали події минулих літ, людей, які віддали своє життя в ім'я майбутнього життя людства, переглянули фільм "Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить..."

14:12 26.04.2024

Новина з сайту: Державний навчальний заклад "Професійний ліцей сфери послуг м. Хмільник"

ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

Аварія на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС) 26 квітня 1986 р. – найбільша в історії людства техногенна катастрофа. Вона поставила перед людським суспільством безліч проблем, які й досі повністю не вирішені, адже сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря унаслідок аварії в Чорнобилі, була в 30-40 разів більшою, ніж під час вибуху атомної бомби в Хіросімі. Участь у гасінні пожежі на ЧАЕС брали 240 тис. осіб. Усі вони отримали високі дози радіації. Однак саме пожежникам вдалося врятувати населення прилеглих територій України, Білорусії і Росії та запобігти ще більш масштабної катастрофи – сильного водневого вибуху, який міг стати наступним етапом трагедії. Відразу після аварії було опромінено майже 8,5 млн. людей, високе радіоактивне забруднення охопило близько 155 тис кв. км територій, з них 52 тис кв. км – сільськогосподарські землі. Унаслідок забруднення повітря, ґрунтів і вод з’явилася так звана «зона відчуження», де небезпечно, а тому заборонено проживати людям. Проте в цій зоні продовжують жити близько 400 видів тварин, птахів та риб, 1200 видів флори, 60 з них занесені до Червоної книги України, а 20 є рідкісними. У «зоні відчуження» тваринний і рослинний світ зазнає генетичних мутацій.

14:10 26.04.2024

Новина з сайту: Таращанський технічний та економіко-правовий фаховий коледж

Всесвітній день охорони праці - 2024

Щороку МОП визначає тему (девіз) Всесвітнього дня охорони праці. З урахуванням цієї теми на підприємствах розробляють та проводять заходи з нагоди Дня охорони праці. Проводять їх і в Україні, яка підтримує ініціативи Міжнародної організації праці.

13:43 26.04.2024

Новина з сайту: Степанівська філія Степанівського ліцею Степанівської селищної ради Сумського району Сумської області

ЧОРНОБИЛЬ.ПАМ'ЯТАЄМО...

26 квітня ми вшановуємо пам'ять жертв Чорнобильської трагедії, однієї з найстрашніших техногенних катастроф в історії людства. Вибух на Чорнобильській атомній електростанції в 1986 році змінив долі багатьох людей і вплинув на довкілля не тільки в Україні, але й у інших країнах.

13:05 26.04.2024

Новина з сайту: Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" Великописарівської селищної ради Сумської області

Засідання професійної спільноти асистентів вчителів інклюзивних класів за участю консультантів КУ "Інклюзивно - ресурсний центр" з теми «Актуальні проблеми інклюзії»

На цьому тижні відбулася зустріч фахівців (консультантів) КУ "ІРЦ" Великописарівської селищної ради з асистентами вчителів Великописарівського ліцею імені І.М.Середи.

13:04 26.04.2024

Новина з сайту: Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" Великописарівської селищної ради Сумської області

Батькам про сенсорну інтеграцію

Сенсорна інтеграція – це процес, під час якого нервова система людини отримує інформацію від органів чуттів (дотик, вестибулярний апарат, відчуття тіла, нюх, зір, слух, смак), потім організовує їх і інтерпретує так, щоб вони могли бути використані в цілеспрямованої діяльності.

13:02 26.04.2024

Код для вставки на сайт